Zestaw do wykrywania i badania właściwości: Cukrów
Kod produktu: Rea000033
Opis
Zestaw umożliwia pracę w 4 grupach i pozwala zbadać podstawowe właściwości cukrów prostych (np. glukoza) i złożonych (np. skrobia), jak również stwierdzić ich obecność np. w wybranych artykułach spożywczych.
Skład: • Azotan srebra [10 g] • Bagietka szklana • Glukoza [50 g] • Okulary ochronne [4 szt.] • Rękawice laboratoryjne [10 szt.] • Sacharoza [100 g] • Siarczan miedzi [100 g] • Skrobia [100 g] • Szalki Petriego [12 szt.] • Woda amoniakalna [250 ml] • Wodorotlenek sodu [250 g] • Palnik spirytusowy z knotem • Zlewki miarowe [4 szt.] • Pipety Pasteura [10 szt.] • Szpatułka • Łapy do probówek, drewniana [2 szt.] • Probówki szklana [8 szt.] • Paski wskaźnikowe • Stojak do probówek • Stojak nad palnik z ceramicznym środkiem • instrukcja z ćwiczeniami i kartami pracy. Ważne: odczynniki można wykorzystać także do innych doświadczeń, np. wykrywania aldehydów lub ketonów.
Szczegóły produktu
Zobacz także